Генштаб Росії звинуватив Захід у підриві військово-економічної могутності РФ

Середа, 10 грудня 2014, 16:20

Захід тим чи іншим способом намагається послабити воєнно-економічний потенціал Росії.

Про це заявив начальник генштабу ЗС РФ генерал армії Валерій Герасимов у виступі перед військовими аташе 50 країн, повідомляє РІА "Новости".

"Докладаються зусилля щодо реалізації конкретних заходів, спрямованих на послаблення ударного потенціалу стратегічних ядерних сил Росії", - заявив генерал.

За його оцінкою, "одним з головних способів такої протидії обрано розширення бойових можливостей американської глобальної системи ПРО".

"Військовий потенціал, що закладається в неї під пристойними цілями, у багато разів перевершує рівень, необхідний для нейтралізації не лише наявної, а й потенційної ракетної загрози для Європи", - заявив Герасимов.

При цьому, незважаючи на численні пропозиції Росії, "ані США, ані європейські країни, ані НАТО не бажають гарантувати її незастосування проти РФ", відзначив начальник генштабу.

Окрім того, за його оцінками, Захід розглядає Росію як одного з головних геополітичних суперників і "під пристойними приводами" просуває свою військову інфраструктуру до кордонів РФ, тим самим дестабілізуючи ситуацію в регіоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: