Яценюк їде до штаб-квартири НАТО, обіцяє відновлення інтеграції

Субота, 13 грудня 2014, 09:49

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк в рамках поїздки до Брюсселю у понеділок, 15 грудня здійснить візит до штаб-квартири НАТО.

Про це Європейській правді повідомили в представництві України при Північно-Атлантичному альянсі.

Яценюк вже вдруге відвідає розташування НАТО в ранзі прем'єра, вперше він був там в березні поточного року. До цього у стосунках українського уряду з альянсом була більше ніж п'ятирічна пауза – попередня зустріч такого рівня проходила в Брюсселі у 2008 році, за прем’єрства Юлії Тимошенко.

Переговори Яценюка з Генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом відбудуться надвечір, після завершення участі Яценюка у Раді асоціації Україна-ЄС та інших зустрічах у інституціях Євросоюзу.

"На порядку денному зустрічі відновлення курсу на євроатлантичну інтеграцію та першочергові кроки для зближення України з НАТО, насамперед адаптація до стандартів НАТО національної нормативно-правової бази з питань статусу та взаємодії збройних сил", - розповів Європейській правді заступник глави місії України при НАТО Єгор Божок.

Також, за його словами, обговорюватиметься:

- реформування відповідно до стандартів НАТО оборонного і безпекового секторів, оборонно-промислового комплексу та Збройних сил України,
- розвиток взаємосумісності української армії та сил Альянсу,
- розвиток спроможностей України у сфері кібер-захисту,
- плани взаємодії України з НАТО на зазначених напрямах та залучення відповідної консультативної, практичної та матеріально-технічної допомоги з боку Альянсу, зокрема Річна національна програма Україна-НАТО на 2015 рік та Дорожня карта поглиблення взаємосумісності між Збройними силами України та НАТО на 2015-2016 роки
- посилення дипломатичного представництва НАТО в Україні
- подальша допомога з боку НАТО для протидії гібридній війні Росії проти України.

Європейська правда в понеділок в Брюсселі слідкуватиме за перебігом візиту прем’єра.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.