Автобани Німеччини стануть платними

Четвер, 18 грудня 2014, 09:26

Уряду Німеччини прийняв рішення про введення оплати на дорогах країни з 1 січня 2016 року

Для того, щоб скористатися німецької дорожньої мережею, іноземцям потрібно буде придбати спеціальну наклейку - так звану віньєтку, повідомляє Focus.

Передбачається, що віньєтка на десять днів обійдеться в 10 євро, на два місяці - 22 євро. Штраф за проїзд автобаном без віньєтки становитиме 150 євро.

Що ж стосується самих жителів ФРН, то їм доведеться платити відразу на рік вперед, а величина такого збору буде прямо залежати від екологічного класу автомобіля. Чим молодше машина - тим менше платиш. Максимальна сума, яку буде віддавати власник звичайного легковика в рік, - 130 євро. Цю сумму будут віднімати від річного податку на автомобіль.

Від плати за користування дорогами звільняються власники мотоциклів і електромобілів. Передбачається, що податок буде приносити державі 500 млн євро на рік.

Як повідомляє Deutsche Welle, єврокомісарка з транспорту Віолета Балк попередила німецький уряд, що у цьому рішенні простежується непряма дискримінація на підставі державної приналежності. Словенці не сподобалося, що для мешканців Німеччини додатковий збір завдяки перерахунку автомобільного податку фактично відпаде. Крім того, Балк критикує високу ціну короткострокових віньєток – які мають сенс лише для приїжджих – у порівнянні з річними.

Австрія та Нідерланди також погрожують зверненням до Європейського суду в Страсбурзі. Реагуючи на висловлені зауваження, голова Християнсько-демократичного союзу Горст Зеегофер, чия партія у коаліції й пролобіювала збір для іноземців, лише здивовано "хитає головою". Адже, за його словами, Єврокомісії ще зовсім не відомо, які зміни будуть внесені до законопроектів у Бундестазі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: