Україна буде в НАТО і Євросоюзі, цього не уникнути – міністр оборони Польщі

Вівторок, 23 грудня 2014, 11:15

По виконанню стандартів НАТО і за згоди громадян Україна буде членом альянсу і Європейського союзу.

Про це сказав глава Міноборони Польщі Томаш Сємоняк в ефірі Radio Zet.

"Декларація президента Порошенка про відмову від позаблокового статусу є дуже важливою. Гадаю, це був перший крок, і ми дочекаємось часу, коли Україна буде в НАТО", - вважає міністр.

Він наголосив, що НАТО повинне бути відкритим для нових членів і для України зокрема.

"Україна має виконати стандарти, а передусім українське суспільство має прагнути членства у НАТО. Ніхто на світі не має права цього блокувати. Гадаю, це неукникний процес, і Україна буде в НАТО і в Євросоюзі", - впевнений Сємоняк.

Крім того, міністр оборони Польщі схвально оцінив роль президента Білорусі у переговорах з урегулювання конфлікту в Україні, але говорити про євроатлантичну інтеграцію Білорусі поки зарано, бо це питання демократії та прав людини.

"Президент Лукашенко бачить, в який бік йде політика Путіна, і такі країни, як Казахстан, Білорусь, не без підстав можуть боятися того, що стануть наступними жертвами слідом за Україною", - сказав глава Міноборони Польщі.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошекнко заявляв, що Україна може сприяти розвитку відносин Білорусі з країнами ЄС у рамках Східного партнерства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.