Генпрокуратура обіцяє не допустити зняття санкцій з соратників Януковича

Середа, 24 грудня 2014, 17:42

Генеральна прокуратура України веде переговори з європейськими колегами для недопущення зняття арешту з рахунків колишніх високопоставлених українських чиновників.

Про це у середу заявив генеральний прокурор України Віталій Ярема, передає Інтерфакс-Україна.

"Мій заступник... веде переговори про те, якими повинні бути умови для того, щоб ці кошти, що арештовані на рахунках в країнах Євросоюзу і в інших країнах, залишилися і не були зняті", - заявив він в ході засідання парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення діяльності правоохоронних органів в середу в Києві.

Ярема запевнив, що "жодна копійка" не буде знята з арештованих рахунків.

Нагадаємо, ЄвроПравда у своїй статті "Братам Клюєвим готують санкції зворотної дії" повідомляла, що ЄС готується до зняття санкцій з братів Клюєвих та Андрія Портнова.

Причиною є те, що ще восени Євросоюз отримав письмове повідомлення з Києва про те, що правоохоронні органи України не проводять жодних процесуальних дій проти братів Клюєвих та Андрія Портнова за звинуваченням у розтраті.

Окрім того, як повідомлялося, в ЄС вже мають попередні дані, що перелік тих, проти кого ГПУ так і не розпочала розслідування, значно ширший за три прізвища.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.