Україна може втратити ще 80 млн євро допомоги ЄС - Тимошенко

Середа, 24 грудня 2014, 19:12

Україна може втратити ще 80 млн  євро допомоги від Євросоюзу.

Про це заявила член комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції Юлія Тимошенко під час обговорення проекту держбюджету на засіданні комітету, повідомляє її прес-служба.

Причиною є невнесення урядом  до проекту бюджету відповідної суми на адаптацію українського законодавства до стандартів ЄС.

Як зазначила Тимошенко, спільною робочою групою Україна-ЄС передбачено виділення з фондів Євросоюзу 80 мільйонів євро на адаптацію українського законодавства, але виключно на паритетних умовах з Україною.

"Тобто якщо ми хочемо адаптувати законодавчі акти до європейських стандартів, нам треба також виділити таку ж суму - і щоб отримати таку ж суму від фондів ЄС, і щоб адаптувати тисячі українських законів та підзаконних нормативних актів до законодавства Європейського Союзу", - зауважила народний депутат.

Тимошенко запропонувала комітету ухвалити відповідне рішення і наполягати на внесенні цих коштів до держбюджету на наступний рік.

За її словами, це фінансування головної роботи України по імплементації Угоди про Асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Україна може не отримати повну суму  другого траншу допомоги ЄС у розмірі 105 млн євро у 2015 році, оскільки певні реформи Київ вже не встигає провести до дедлайну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.