Лавров: економічні санкції Заходу - це просто боротьба з російськими конкурентами

Четвер, 25 грудня 2014, 09:58

Санкції Заходу щодо Росії значною мірою націлені на те, щоб послабити конкурентів, і в них більше економічної складової, ніж політики.

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров в інтерв'ю виданню Коммерсант.

"Щодо політичної складової цих санкцій скажу, що раніше, коли приймалися заходи примусового характеру, перш за все за лінією Ради безпеки ООН (оскільки все інше нелегітимно), наші західні партнери були в перших рядах тих, хто закликав націлювати санкції конкретно на керівників держав, які не виконують рішення ООН, і робити все, щоб уникати будь-якого негативного побічного ефекту на населення.

У випадку з Росією обрана діаметрально протилежна логіка. Публічно заявляється, що санкції націлені на те, щоб завдати збитку російській економіці, щоб народ відчув, як погано йому живеться під цим режимом", - сказав Лавров.

За словами міністра, незважаючи на введення санкцій, Росія буде домагатися, щоб міжнародні зобов'язання щодо країни не порушувалися.

Лавров також заявив, що Росія займається розширенням кола партнерів, замість тих, які відмовляються працювати в країні.

"Ми вже багато років займаємося розширенням наших контактів на Сході, Півдні, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, Латинській Америці, Африці", - додав він, не назвавши при цьому конкретні країни.

Нагадаємо, раніше Рада ЄС затвердила нові санкції проти Криму, які поширюються на інвестиції, сферу послуг і торгівлю з Кримом і Севастополем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: