Польща почала видавати українцям дворічні туристичні візи

Вівторок, 9 грудня 2014, 16:05

Польські консульства в Україні 5 грудня почали видачу дворічних туристичних віз українцям, які раніше без будь-яких порушень відвідували в туристичних цілях країни Шенгенської зони.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу міністерства закордонних справ Польщі.

"Це стосується осіб, які раніше мали щонайменше дві шенгенських візи з туристичною метою (у тому числі одну польську), які правомірно використовували і мають підтвердження оплати туристичної послуги на території Польщі принаймні за три дні", - відзначили в міністерстві.

Як нагадали у відомстві, раніше польські консульства видавали туристичні візи максимум на один рік.

Польська сторона повідомила українську про нововведення на взаємних консульських консультаціях.

У МЗС Польщі повідомили, що на зустрічі сторони обговорили функціонування зони малого прикордонного руху (МПР) з Україною, який діє з літа 2008 року і в рамках якого українці можуть відвідувати Польщу без віз.

"Результати запровадження малого прикордонного руху оцінюємо дуже позитивно, а випадки порушень відбуваються дуже рідко. У зв'язку з цим польська сторона не бачить причин, щоб не запланувати збільшення зони МПР", - зазначено в повідомленні.

Водночас у міністерстві зауважили, що розширення зони до 50+ з нині діючих 30+ км вимагатиме згоди Євросоюзу і "це не буде простим процесом".

Нагадаємо, раніше про те, що Польща лібералізує візовий режим з Україною, повідомив посол України Андрій Дещиця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.