Президент Європарламенту закличе визнати «ДНР» і «ЛНР» терористами - Порошенко

Середа, 14 січня 2015, 08:31

Президент Європарламенту Мартін Шульц в четвер, 15 січня, має намір закликати керівництво Європейського Союзу включити так звані "ДНР" і "ЛНР" в список терористичних організацій.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко  у своєму телезверненні до співвітчизників, оприлюдненому у вівторок ввечері, передає Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні я говорив з президентом Європарламенту. Мартін Шульц запевнив, що в четвер Європарламент закличе керівництво Євросоюзу включити так звані ДНР і ЛНР в список терористичних організацій", - сказав він.

За словами  Порошенко, це буде "належна міжнародно-правова оцінка дій бойовиків, які не хочуть спокою на Донбасі, які відмовляються виконувати Мінські домовленості; які не дотримуються режиму припинення вогню, атакують наших військовослужбовців і вбивають мирних громадян".

"Закликаю весь світ до солідарності з Україною, а всіх українців - до єдності перед загрозою, якою є агресія проти нашої країни і терористичні атаки. У нас Батьківщина - Україна, і ми її захистимо!" - підсумував президент України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що  політична група Європейських консерваторів і реформістів (ECR) у своєму проекті резолюції по Україні пропонує включити так звані Донецьку і Луганську "народні республіки" до переліку терористичних організацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: