За два місяці у ЄС має бути стратегія протидії РФ у інформаційній війні - ЄП

Середа, 14 січня 2015, 16:09

Європейський парламент у четвер має звернутися до Єврокомісії, а також до комісара з розширення та європейської політики сусідства Йоганеса Гана з вимогою розробити та представити в ЄП проект стратегії з протидії РФ у інформаційній війні.

Про це йдеться у проекті спільної резолюції Європарламенту від ключових фракцій, яка є в розпорядженні Європейської правди.

"Закликаємо ЄК та комісара... підготувати та представити в Європарламент протягом двох місяців комунікаційну стратегію щодо протидії російській пропаганді, що спрямована проти ЄС, проти східних сусідів (Євросоюзу), а також проти самої Росії", - йдеться в документі.

Також ЄК має "розробити інструмент, який дозволив би ЄС та країнам-членам протидіяти такій пропаганді на європейському та на національному рівнях", - зазначається в проекті резолюції.

Відомо, що раніше за розробку такої стратегії висловлювалися також окремі країни-члени ЄС. Зокрема, міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс заявляв про потребу створення російськомовного каналу. Щоправда, наразі ця ідея не була публічно підтримана іншими посадовцями.

Як повідомляла Європейська правда, в проекті резолюції Європарламент також запропонував Раді ЄС посилити санкції проти РФ, а також закликав країни-члени ЄС надати Україні зброю.

Голосування щодо документу очікується в четвер 15 січня. В середу надвечір у ЄП відбудуться дебати депутатів з цього питання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: