Порошенко, Олланд та Меркель обговорили можливість переговорів у "нормандському форматі"

Середа, 14 січня 2015, 19:17

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову із президентом Франції Франсуа Олландом та канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Співрозмовники обговорили подальші кроки на шляху до мирного врегулювання на Донбасі та підтвердили, що воно може бути досягнуте завдяки повному виконанню всіх пунктів Мінських угод", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, було наголошено на важливості виходу на лінію зіткнення, яка закріплена у Мінському меморандумі від 19 вересня 2014 року, та відведення військової техніки. Сторони також закликали до подальшого звільнення усіх заручників.

Порошенко звернув особливу увагу на важкий стан Надії Савченко, яка близько семи місяців знаходиться в ув’язненні та голодує вже 33 дні, протестуючи проти незаконного утримання. Президент України закликав міжнародну спільноту докласти усіх зусиль для її визволення.

Порошенко, Меркель та Олланд погодились, що проведення зустрічі Тристоронньої контактної групи у найближчі дні є необхідним для практичного обговорення втілення пунктів Мінських угод, особливо щодо лінії зіткнення та відведення військової техніки.

Співрозмовники також заявили про готовність до подальших багатосторонніх переговорів у "нормандському форматі" у разі досягнення прогресу у втіленні Мінських угод, проведення засідання Тристоронньої контактної групи та результативної зустрічі на рівні міністрів закордонних справ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: