Міносвіти РФ хоче боронити студентів від "пропаганди ЄС"

Четвер, 22 січня 2015, 16:37

У російському Міністерстві освіти і науки заявляють про готовність співпрацювати з Євросоюзом у гуманітарній сфері, однак наголошують на неприпустимості пропаганди серед студентів.

Про це заявила глава департаменту інформаційної політики Міносвіти РФ, прес-секретар міністра Анна Усачова, повідомляє ТАСС.

"В умовах скорочення з ініціативи ЄС економічних зв'язків між ЄС та Росією, співпрацю в гуманітарній сфері, в тому числі в сфері освіти, необхідно не тільки не згортати, але і розширювати. На це спрямовані пропозиції Міносвіти на адресу колег із посольства ЄС у Росії", - сказала журналістам.

Разом з тим вона підкреслила, що у відомстві вважають неприпустимою "пропагандистську обробку" студентів вищих навчальних закладів на зустрічах з представниками ЄС.

"Співробітництво в гуманітарній сфері не повинно підмінятися пропагандистською обробкою свідомості молодих людей, що час від часу на таких заходах відбувалося", - сказала Усачова.

Вона пояснила, що можливості для контактів російських студентів обмежені не будуть, але у відомстві мають намір підходити "більш відповідально до організації зустрічей російського студентства з представниками ЄС".

Раніше в Міносвіти РФ видали документ, у якому просили керівників ВНЗ "у випереджувальному порядку інформувати" про заходи, що проводяться за участю співробітників представництва ЄС в Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: