В Естонії стурбовані порушенням в Україні прав естонського інвестора Arricano

П'ятниця, 23 січня 2015, 12:40

Прем'єр-міністр Естонії Таайві Рийвас звернувся до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з проханням забезпечити законне відновлення права власності компанії-девелопера і мережевого оператора торгово-розважальних центрів Arricano Real Estate plc на торгово-розважальний комплекс SkyMall.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на повідомлення компанії.

Це питання Рийвас обговорював з українським прем'єром на зустрічі в рамках робочого візиту в Україну 13-14 січня 2015 року.

Рийвас зазначив, що естонські інвестори та бізнесмени вірять в Україну і продовжують бачити великий потенціал у співпраці з нею. При цьому естонська сторона стурбована порушенням прав естонських інвесторів в Україні, зокрема компанії Arricano і Хіллара Тедера.

"Ми висловлюємо надію на безпосередній контроль у правовому вирішенні питання з боку українського уряду. Позитивний досвід кожного західного інвестора в Україні стане позитивним сигналом поліпшення інвестиційного клімату та гарантій збереження інвестицій в Україні не тільки для естонських, але і для всіх європейських бізнесменів", - кажуть в Естонії.

Зверненню Рийваса передували офіційні листи Arricano до нього, а також до президента Естонії Тоомаса Гендріка Ільвеса з проханням сприяти захисту прав компанії в Україні.

Конфлікт естонських інвесторів з українськими партнерами почався в 2012 році.

Arricano, яка володіла половиною а ТРК SkyMall, у вересні 2014 року повністю втратила доступ до операційної і фінансової діяльності ТРК SkyMal в результаті серії реєстраційних дій за участю українських державних відомств, зокрема Укрдержреєстру. 100% корпоративних прав на об'єкт було передано третім особам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: