Навіть членство в НАТО не гарантує нікому захисту від агресії РФ - Єлісєєв

П'ятниця, 9 січня 2015, 08:58

Сьогодні жодна з Європейських країн не може бути застрахована від російської агресії, цього не гарантує навіть членство в НАТО.

Про це сказав посол України в ЄС Костянтин Єлісєєв в інтерв’ю УНІАН.

"Сьогодні ніхто не застрахований від того, що завтра російські війська не порушать кордони деяких європейських кран, навіть незважаючи на їх членство в НАТО" - зазначив він.

"Моя позиція полягає в тому, що не треба бути наївними. Я сумніваюся в тому, що солдати ряду великих країн-членів НАТО будуть захищати маленькі країни-члени від російської агресії, яка може бути у вигляді „гібридної війни" за участю „зелених чоловічків", адже у такому випадку важко буде говорити про порушення статті п’ятої Альянсу." - додав він.

На думку Єлісєєва, громадянам ЄС варто зрозуміти, що наразі йдеться не про конфлікт в Україні, а про забезпечення безпеки у всій Європі. Тому важливо, щоб ЄС і надалі надавав підтримку Україні і зберігав солідарність як у цьому питанні, так і питанні санкцій щодо РФ.

 "На перше місце я ставлю не санкції, а надання Україні потужної політичної, фінансово-економічної, гуманітарної і навіть юридичної допомоги що є навіть важливішим, ніж санкції щодо Росії. Така підтримка з боку ЄС, на мій погляд, і буде найбільшою санкцією для Росії" - зазначив він.

За його словами, така підтримка буде сприяти деескалації ситуації на Донбасі, а згодом – і поверненню Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: