З новими паспортами досі є проблеми, посольство Латвії не приймає документи

Середа, 18 лютого 2015, 13:05

Посольство Латвійської Республіки в Україні до кінця місяця не прийматиме до розгляду заявки на отримання візи від власників безчіпових закордонних паспортів нового зразка.

Цю інформацію "Європейській правді" підтвердили представники  посольства, а також громадяни, що намагалися податися на отримання візи.

"Дійсно, ми наразі не приймаємо біометричні документи від власників нових не біометричних закордонних паспортів. Заяви з ’біометрикою’ ми беремо до розгляду", - повідомили "Європейській правді" в посольстві.

"Зразок нового біометричного паспорта з нами погоджений. Погодження зразків не біометричного документа – триває. Ми очікуємо, що процедуру буде завершено на початку березня", - додали у дипломатичному представництві.

Інформацію про те, що посольство відмовляється брати до розгляду нові паспорти без біометричного чіпа, розміщено також на інформаційному стенді біля посольства та на веб-сайті.

Як відомо, раніше схожі проблеми мали місце з біометричними паспортами – МЗС не надав заздалегідь в посольства для погодження зразки нових паспортів, через що дипломати не мали права приймати документи для розгляду. Після розголосу ситуації в медіа необхідні зразки було надано і ситуацію було врегульовано.

Між тим в даному випадку, за інформацією "Європейської правди", затримка виникла з боку латвійського диппредставництва. Там мають в наявності зразки не лише біометричних, але й не біометричних документів, але комунікація дипломатичною поштою щодо їх погодження виявилася надто тривалою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.