Захоплення Дебальцевого ставить під сумнів мирне врегулювання конфлікту - МЗС Польщі

Середа, 18 лютого 2015, 16:01

Захоплення проросійськими бойовиками Дебальцевого ставить під сумнів можливість мирного врегулювання конфлікту і припинення подальшої експансії сепаратистських сил в Україні.

Про йдеться в заяві на сайті МЗС Польщі.

"З глибокою стурбованістю ми прийняли інформацію від відведення  українських військ з Дебальцевого через військовий тиск і артилерійські обстріли бойовиків. Разом з міжнародним співтовариством ми очікували, що Мінська угода, підписана 12 лютого, призведе до негайного і постійного припинення вогню", - йдеться в заяві.

У документі наголошується, що прагнення проросійських терористів захопити місто можна розглядати тільки як відкрите порушення угоди, тому що це перехід фактичної лінії розмежування, про яку йдеться в документі.

МЗС Польщі заявляє, що підтримує вимогу Федеріки Могеріні щодо негайного доступу спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з метою контролю в районі Дебальцевого.

"Ми вважаємо, що міжнародне співтовариство має знайти правильний шлях, щоб відповісти на основні виклики, які ми бачимо в Україні. Ми також підтримуємо резолюцію Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй із закликом до негайного виконання мінських угод", - йдеться в заяві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: