МЗС нарешті передав біометрику до посольств. Каже, що видача віз розпочалася

оновлено
Понеділок, 2 лютого 2015, 15:18

В понеділок 2 лютого Міністерство закордонних справ передало в консульства всіх шенгенських країн зразки біометричних паспортів для виїзду за кордон, розблокувавши тим самим видачу віз українцям.

Про це в коментарі "Європейській правді" повідомив речник МЗС Євген Перебийніс.

"До сьогодні ми дійсно мали проблеми, пов’язані з тим, що у консульств не було зразків паспорта від поліграфкомбінату "Україна". Але сьогодні (2 лютого) МЗС отримав від виробника всі зразки, і вже сьогодні вони передані у дипломатичні установи, акредитовані в Україні", - заявив Перебийніс.

Як повідомляла "Європейська правда", раніше посольства шенгенських країн відмовлялися оформлювати візи для українців-власників біометричних паспортів, пояснюючи це тим, що МЗС не надав їм необхідні зразки документів.

"Від сьогоднішнього дня жодних проблем з проставленням віз у біометричні паспорти не повинно бути", - переконаний речник МЗС.

У спілкуванні з "Європейською правдою" речник зовнішньополітичного відомства також визнав, що перші зразки були у МЗС ще наприкінці минулого року. "Але бланки паспортів – це документи суворої звітності. Тих документів, які призначені для передачі у посольства, у нас досі не було, вони надійшли тільки зараз", - пояснив Перебийніс.

"Нагадаю, що приймати заявки на біометричні паспорти міграційна служба розпочала лише 12 січня, перші документи видали громадянам ще за 10 днів. Тому проблема не була тривалою, максимум днів десять", - заявив дипломат.

Про відсутність вини МЗС заявив також у твіттері посол з особливих доручень Дмитро Кулеба.

Варто зазначити, що нинішня затримка навряд пояснюється лише проблемами з друком на поліграфкомбінаті "Україна". За даними "Європейської правди", навіть електронна копія паспортів надійшла від МЗС до посольств лише на минулому тижні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: