Порошенко запропонував ЄС направити в Україну місію військових експертів

П'ятниця, 20 лютого 2015, 09:48

Президент України Петро Порошенко у телефонній розмові з президентом Європейської ради Дональдом Туском запропонував направити в Україну місію ЄС.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.

"Петро Порошенко також запропонував Євросоюзу направити місію військових експертів ЄС до участі в роботі спільного центру контролю та координації", - йдеться у повідомленні.

Під час спілкування Порошенко і Туск обговорили ситуацію на Донбасі та стан реалізації Мінських домовленостей від 12 лютого.

Президент України зазначив, що "знищення міста Дебальцевого бойовиками та продовження артилерійських обстрілів, зокрема в районах донецького аеропорту, Первомайська, Маріуполя та Горлівки, не свідчать про стале припинення вогню, а відтак про готовність сторін послідовно виконувати Мінські домовленості".

Порошенко повідомив Туску, що задля сприяння виконанню цих домовленостей РНБО України прийняла рішення звернутися до Ради безпеки ООН та Ради ЄС направити в Україну миротворчий контингент.

"Співрозмовники обговорили можливі шляхи реагування на ситуацію та можливість запровадження подальших обмежувальних заходів щодо Росії з боку Європейського союзу", - зазначено в повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: