До голодування з вимогою відпустити Савченко приєдналися інші євродепутати

П'ятниця, 6 лютого 2015, 16:42

До акції голодування в Європарламенті, яку розпочав євродепутат від Литви Пятрас Ауштрявічюс, з вимогою відпустити українську льотчицю Надію Савченко мають намір приєднатися інші європарламентарії.

Про це пише Delfi.lt.

"Сьогодні голодує європарламентарій з Чехії Міхаела Шойдрова, пізніше до ініціативи приєднаються ліберал Антанас Гуога і консерватор Габріелюс Ландсбергіс, члени ЄП - іспанка Беатріс Б. Бастеречеа, полька Юлія Пітера, чех Павел Свобода та інші", - сказав Ауштрявічюс.

"Цією акцією ми, члени Європарламенту, хочемо звернути увагу на те, що в Росії майже два місяці голодує утримувана в жахливих умовах українська льотчиця. Ми закликаємо у весь голос і про свою громадянську і моральну позицію, щоб сказати "стоп" нелюдській російській політиці", - сказав євродепутат, який голодував на знак протесту 4-6 лютого.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що депутат Європейського парламенту від Литви Пятрас Ауштрявічюс оголосив голодування на знак протесту проти незаконного ув'язнення в Росії Надії Савченко.

Як повідомляла "Європейська правда", ПАРЄ під час зимової сесії наклала політичні санкції на Росію та закликала негайно звільнити Савченко з московського СІЗО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: