ЄС вітає заплановане ухвалення закону про суспільне мовлення в Україні

Понеділок, 16 березня 2015, 09:47

В ЄС привітали заплановане на 19 березня ухвалення Верховною радою України закону про суспільне мовлення, оскільки це означає позитивний крок у напрямі процесу реформ.

Про це йдеться у коментарі Представництва ЄС в Україні.

"Ми раді, що експерти Ради Європи загалом позитивно оцінили запропонований проект закону. Ухвалення закону стане початком довгоочікуваного процесу створення суспільних ЗМІ в Україні. Це…  відіграє важливу роль у консолідації демократичних реформ та є ключовим стовпом демократичних спільнот".

В Представництві ЄС зазначили, що створення суспільного мовлення залишається головним предметом дискусії між Україною і Євросоюзом як одного з пріоритетів порядку денного реформ в Україні.

"ЄС разом з Радою Європи та іншими міжнародними партнерами підтримував створення суспільного мовлення в Україні протягом кількох років; у такий спосіб ухвалення нового закону означатиме позитивний крок Києва у напрямі процесу реформ" - йдеться у заяві.

При цьому в ЄС наголосили, що Україна залишається однією з останніх країн у Європі, яка схвалить закон про суспільне мовлення. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: