Держдума та ЄС обговорять відносини у закритому форматі

Понеділок, 16 березня 2015, 10:37

Депутати Держдуми обговорять у квітні на закритій зустрічі з представниками Євросоюзу перспективи подальших відносин.

Про це повідомив голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков, передає ТАСС.

"На жаль, представники ЄС, за винятком посла Кіпру, не присутні сьогодні на слуханнях, хоча були запрошені", - сказав політик, відкриваючи парламентські слухання з проблем взаємодії РФ і ЄС. 

"Вони висловили бажання зустрітися в більш вузькому складі з депутатами Держдуми і поговорити не публічно, а в робочому порядку про перспективи наших відносин, і ми прийняли цю пропозицію", - зазначив Пушков, уточнивши, що така зустріч відбудеться у другій декаді квітня.

За словами голови комітету, готовність Європи вибудовувати довгострокові відносини з Росією не витримала випробування українським кризою.

"Рішучість Європи вибудовувати довгострокові відносини з Росією не витримала випробування українською кризою. Я хочу підкреслити, що це одностороння позиція Євросоюзу. Росія так питання не ставить", - сказав він.

За словами політика, "сам Євросоюз вступив на цей шлях, коли прийняв рішення протиставити свою політику щодо Україною лінії на партнерство з Росією".

"Це сталося наприкінці 2014 - початку 2015 років. Тоді була закладена міна під стратегічним партнерством", - підсумував голова комітету.

Нагадаємо, у Держдумі РФ заявили, що ЄС продовжив санкції під тиском США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: