НАТО не визнає угоду Росії про інтеграцію з самопроголошеною Південною Осетією

Середа, 18 березня 2015, 18:29

НАТО не визнає так званий договір про союз та інтеграції підписаний між південноосетинськом регіоном Грузії та Росією 18 березня.

Про це йдеться у заяві генсека НАТО Єнса Столтенберга, повідомляє сайт Альянсу.

"Це так званий договір - ще один крок з боку Російської Федерації, що підриває зусилля міжнародного співтовариства по зміцненню безпеки і стабільності в регіоні. Він не сприяє мирному і тривалому врегулюванню ситуації в Грузії", - сказав Столтенберг.

За його словами, підписаний договір порушує суверенітет і територіальну цілісність Грузії і грубо суперечить принципам міжнародного права, принципам ОБСЄ та міжнародним зобов'язанням Росії.

"Південна Осетія і Абхазію є невід'ємними частинами Грузії. НАТО повністю підтримує суверенітет Грузії і її територіальної цілісності в межах її міжнародно визнаних кордонів. Ми як і раніше закликаємо Росію скасувати визнання Південної Осетії і Абхазії як незалежних держав і вивести свої війська з Грузії", - заявив Столтенберг.

Як повідомлялося, президент Росії Володимир Путін і самопроголошений президент Південної Осетії Леонід Тібілов у середу підписали договір про співпрацю та інтеграцію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.