В уряді Чехії критикують президента за намір відвідати Москву 9 травня

Понеділок, 23 березня 2015, 14:09

Участь президента Чехії Мілоша Земана у військовому параді на честь 70-річчя закінчення Другої світової війни є не найкращим рішенням.

Про це заявив міністр оборони Чехії Мартін Стропніцкі, повідомляє видання Novinky.

"Присутність на військовому параді я вважаю не найкращим рішенням. Особливо в контексті того, що глава нашої держави буде там одним з небагатьох (лідерів ЄС. – Ред.)", - сказав він.

За словами міністра, Земану варто б бути у цьому плані послідовним і діяти як лідери демократичних держав.

Участь президента у параді в Москві критикували й інші представники чеської влади. Зокрема, депутат, колишня голова нижньої палати чеського парламенту Мирослава Нємцова висловлювалась про "неприйнятість участі у заходах, які возвеличують російську армію" в той час, як РФ порушує міжнародне право.

"Крім того, там буде Кім Чен Ин", - зазначила вона.

В п’ятницю речник Мілоша Земана Їржі Овчачек підтвердив, що президент, який відомий своїми антиукраїнськими висловлюваннями і прокремлівською політикою, відвідає Москву 9 травня, незважаючи на незадоволення членів уряду і парламенту.

Серед європейських лідерів, крім Мілоша Земана та президента Кіпру Нікоса Анастасіадіса, свою участь у заходах, згідно повідомленням російського МЗС, підтвердили прем’єри Греції та Словаччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.