Польським активістам загрожує 3 роки в’язниці за образу Путіна

Середа, 25 березня 2015, 13:35

Активістам польсько-української неурядової організації "Фундація"Відкритий Діалог"" загрожує до 3-х років ув'язнення за "публічну образу Путіна".

Про це "Європейській правді" повідомили у організації "Відкритий далог".

Заяву до прокуратури подав лідер прокремлівської партії ZMIANA Матеуш Піскорський, відомий своїми візитами до окупованих Криму та Донбасу в якості "спостерігача" на так званих виборах.

На думку позивача, образою є мистецька інсталяція в Музеї Майдану, що у Варшаві.

Він посилається на ст. 136. § 3. Кримінального кодексу Польщі, де вказано, що "покараннюпідлягає особа, яка на території Республіки Польща публічно зневажає особу… голову іноземної держави".

В інсталяції представлена фігура "президента РФ Володимира Путіна за гратами, з символом нацистської свастики, приколеним до краватки, та написом "Achtung Russia", при чому літери "s" стилізовані таким чином, що у них впізнається відомий символ злочинної організації, німецької Schutzstaffel", зазначив Піскорський.

Фото фундації "Відкритий діалог" 

При цьому самі активісти "Зміни" неодноразово були помічені у зв’язках з польськими праворадикалами.

Активісти "Зміни" на марші польської "Фаланги" 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що новостворена політична партія "Зміна" має намір провести революцію в польській зовнішній політиці в антиамериканському напрямі і прагне до тісніших зв’язків з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.