Початок роботи зони вільної торгівлі Україна-ЄС відкладати не будуть - Бердж

Вівторок, 3 березня 2015, 13:37

Зона вільної торгівлі між країнами Європейського союзу та Україною не буде відтермінована і почне функціонувати 1 січня 2016 року, незважаючи на можливий тиск Росії.

Про це сказав голова торговельно-економічної секції Представництва ЄС в Україні Ніколас Бердж в інтерв’ю бюлетеню представництва.

"Лінія, яку ми займаємо і яку займає український уряд, полягає в тому, що ми не хочемо жодних подальших відтермінувань. Ми не передбачаємо жодних відтермінувань після 1 січня 2016 року, і це для нас червона лінія. Тож, думаю, це питання не виникне", - сказав Бердж.

За його словами, в дискусіях представників ЄС з Росією не було жодних аргументів, які би підтверджували її тезу про те, що зона вільної торгівлі між ЄС та Україною завдасть шкоди її економіці.

"Всі розуміють, що зони вільної торгівлі несуть позитив не лише для сторін, які беруть у них участь; вони також мають позитивний вплив на сусідні країни, адже вони отримують можливість купувати дешевші товари", - підкреслив він.

Нагадаємо, 29 вересня 2014 року Рада ЄС із загальних питань офіційно прийняла рішення про перенесення початку імплементації угоди про ЗВТ Україна-ЄС, яка є частиною Угоди про асоціацію, на 1 січня 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: