Словаччина, Угорщина, Румунія і Болгарія погодили будівництво газопроводу Eastring

Неділя, 8 березня 2015, 11:45

Словаччина, Угорщина, Румунія і Болгарія близькі до підписання меморандуму про будівництво газопроводу Eastring від словацько-українського до болгарсько-турецького кордону.

Про це повідомляє словацький портал Aktuality.

Презентація газопроводу Eastring пройшла в листопаді минулого року. У грудні велися зустрічі з потенційними партнерами та представниками державних органів країн, через які буде проходити газопровід. Паралельно велися переговори з представниками Єврокомісії.

Фінансування Eastring буде вестися з трьох основних джерел. По-перше, це буде консорціум з компаній-учасниць в Словаччині, Болгарії, Румунії та Угорщини.

Другим джерело фінансування ЄС, тому що цей проект знаходиться у відповідності з концепцією і Єврокомісії. Серед інших джерел фінансування може бути комерційний банк або Європейський інвестиційний банк.

Країни склали робочі групи з представників державних газотранспортних систем. Фінансувати будівництво газопроводу імовірно буде консорціум фірм - учасниць будівництва.

Потужність газопроводу буде сягати від 20 млрд до 40 млрд кубометрів газу на рік. Протяжність трубопроводу, в залежності від проекту, буде сягати від 744 км до 1015 км. Оціночна вартість інвестицій в перший етап проекту оцінюється на рівні 1,3 млрд євро.

Запуск трубопроводу запланований на 2018 рік.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.