В МЗС РФ назвали абсурдною реакцію Норвегії на візит Рогозіна

Понеділок, 20 квітня 2015, 12:32

Реакція Норвегії на візит російського віце-прем'єра Дмитра Рогозіна, який перебуває під санкціями ЄС і Норвегії, на архіпелаг Шпіцберген є незрозумілою та абсурдною.

Про це йдеться в заяві офіційного представника МЗС РФ Олександра Лукашевича.

"Подібна реакція викликає подив. Вона незрозуміла і є абсурдною з точки зору міжнародного права", - говориться в повідомленні.

"Статтею 3 Договору про Шпіцбергені 1920 року передбачений вільний доступ на архіпелаг громадян держав-учасників Договору. Зазначені односторонні санкції ніяк не скасовують це положення Договору і в даному випадку нерелевантні", - відзначає представник МЗС РФ.

"Жаль викликає ініціативне приєднання Норвегії до антиросійських санкцій ЄС, що обертається негативними наслідками для російсько-норвезьких відносин і, як ми бачимо, призводить до спотвореного сприйняття реалій нашими норвезькими сусідами", - наголошується в заяві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в понеділок МЗС Норвегії викликає російського посла В’ячеслава Павловського для пояснень візиту російського віце-прем'єра Дмитра Рогозіна, який перебуває під санкціями ЄС і Норвегії, на Шпіцберген.

Раніше норвезька влада висловила невдоволення візитом на архіпелаг Шпіцберген російського віце-прем'єра Дмитра Рогозіна.

В норвезькому МЗС вже заявили, що візит Рогозіна може обернутися посиленням пропускного режиму і для інших росіян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: