США виділили $19 млн на навчання українських військових

Вівторок, 21 квітня 2015, 16:26

Проведення військових навчань "Фіарлес Гардіан" на Яворівському полігоні  за участі американських військовослужбовців стало можливим завдяки допомозі США в розмірі $19 млн.

Про це повідомив речник МЗС України Євген Перебийніс, передає Інтерфакс-Україна.

"Метою навчань є передача військовими інструкторами США військовослужбовцям Нацгвардії України додаткових навичок, необхідність яких може виникнути під час проведення бойових дій", - відзначив він.

"Зокрема, це стосується комплексних навчань з надання медичної допомоги, реагування на обстріли, виявлення позицій бойовиків, проведення навчань стало можливим завдяки цільової допомоги США, наданої Нацгвардії у розмірі $19 млн", - повідомив Перебийніс.

Речник МЗС зазначив, що навчання будуть проходити в три етапи і триватимуть до листопада 2015 року, на кожному з цих етапів очікується підготовка до 300 нацгвардійців.

"З березня триває підготовка українських військових під керівництвом британських інструкторів, найближчим часом очікується прибуття інструкторів з Канади. Плани щодо направлення в Україну своїх інструкторів також оприлюднила Польща", - зазначив речник МЗС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що десантники США прибули в Україну для навчання військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: