В Росії стверджують, що президент Кіпру приїде до Москви на 9 травня

Вівторок, 7 квітня 2015, 14:12

Президент Кіпру Нікос Анастасіадіс підтвердив свою участь у святкових заходах у Москві, присвячених 70-річчю закінчення Другої світової війни.

Про це повідомив посол РФ на Кіпрі Станіслав Осадчий після зустрічі з Анастасіадісом, передає ТАСС.

"Президент підтвердив, що 9 травня із задоволенням поїде на святкування 70-ї річниці Великої Перемоги", - сказав посол.

"У відповідь на критику на свою адресу з приводу цього рішення з боку деяких членів Євросоюзу він заявив, що не вважає таку критику правомірною", - зазначив Осадчий.

За словами Осадчого, Анастасіадіс відзначив, що глави багатьох держав "їздили до Москви на свято Перемоги в ті роки, коли існував Радянський Союз, хоча розглядали його мало не як імперію зла", а тепер чомусь не вважають за потрібне брати участь у цих заходах.

"Президент Анастасіадіс вважає неприпустимим спотворення історії в залежності від якихось кон'юнктурних інтересів", - заявив Осадчий.

Нагадаємо, Анастасіадіс відвідав російську столицю наприкінці лютого. На зустрічі з кіпрським політиком президент РФ Володимир Путін пообіцяв продовжити допомогу економіці острівної країни.

Крім того, президент Кіпру заявив російським ЗМІ, що санкції Європейського союзу проти Росії "не призвели до тих результатів, яких прагнули їхні ініціатори".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: