МЗС України попередив інші країни: святкування Дня перемоги в РФ - блюзнірство

Вівторок, 7 квітня 2015, 17:41

Представники України не братимуть участі у заходах 9 травня в Москві, а участь президентів та військових контингентів інших країн у параді МЗС буде розцінювати як солідарність з агресією.

Про це повідомив речник МЗС України Євген Перебийніс, передає Інтерфакс-Україна.

"Ніякої участі українських представників у заходах в Москві в умовах російської агресії проти України не буде і бути не може", - сказав Перебийніс.

Крім того, за його словами, МЗС відстежує інформацію про можливу участь глав інших держав і військових контингентів в Москві.

"Беручи до уваги російську агресію проти України, така участь буде розцінюватися Україною як демонстрація солідарності з агресором і країною, яка, незважаючи на свою антинацистську риторику, всіляко заохочує нацистські рухи у себе в країні і є центром паломництва неонацистів з усього світу.

Ми вважаємо, що святкування Дня Перемоги у такій державі важко назвати по-іншому, крім як блюзнірство, тому така солідарність з агресором може позначитися і на наших двосторонніх відносинах з відповідними державами", - наголосив Перебийніс.

Нагадаємо, більшість європейських лідерів відмовилися від участі в параді.

Так, раніше стало відомо про відмову взяти участь у параді президента Чорногорії Філіпа Вуяновича, президента Молдови Ніколае Тімофті, президента Фінляндії Саулі Нііністьо, президента Словаччини Андрія Кіски та президента Болгарії Росена Плевнелієва.

Також відмовилися приїхати до Москви на 9 травня президент США Барак Обама, канцлер ФРН Ангела Меркель, прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон, голова Європейської ради Дональд Туск, президенти Польщі та Словенії.

Багато з них аргументували свою відмову агресією Росії в Україні.

Українська правда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: