Дещиця: треба до кінця боротись за безвізовий режим у Ризі

Четвер, 14 травня 2015, 18:06

Посол України у Польщі Андрій Дещиця вважає, що за надання українцям безвізового режиму на найближчому саміті Східного партнерства у Ризі потрібно боротися.

Про це посол сказав журналістам у Варшаві, відзначивши, що не варто робити трагедії з того, якщо певних цілей не вдасться досягнути на цьому заході, повідомляє УНІАН.

"Я би не говорив до того часу, поки не буде проведений саміт та будуть прийняті рішення на ньому, та я думаю, що треба боротися до кінця", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи залишається хоча б якийсь шанс на ухвалення рішення про запровадження безвізового режиму для України на Ризькому саміті.

Він також сказав, що не треба сприймати цей захід як "якийсь наріжний камінь" у відносинах з ЄС, а лише як один із етапів співробітництва.

"Якщо щось не досягнемо з того, чого б хотілося на Ризькому саміті, не треба опускати руки та кричати, що не зможемо отримати це на інших етапах. Треба далі вести з ЄС діалог та добиватися того, що є в інтересах України", - сказав дипломат.

Він визнав, що українська сторона не встигла виконати все необхідне для безвізового режиму, відзначивши, що політичний сигнал зі сторони європейців полегшив би мобілізацію суспільства та відповідних структур для того, аби завершити цю роботу.

"Якщо буде чіткий сигнал з ЄС, що вони готові дати безвізовий режим, то ми будемо робити все, аби запровадити технічні стандарти", - сказав дипломат.

Як повідомлялося, Єврокомісія відзначає прогрес у виконанні Україною другої фази плану дій з лібералізації візового режиму, але підкреслює, що необхідно виконати певну роботу для її завершення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.