Єврокомісія про безвізовий режим: прогрес є, але роботи ще багато

П'ятниця, 8 травня 2015, 15:06

Європейська комісія відзначає прогрес у виконанні Україною другої фази плану дій з лібералізації візового режиму, але підкреслює, що необхідно виконати певну роботу для її завершення.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Єврокомісії.

"Не дивлячись на виняткові обставини, з якими Україна стикається сьогодні, досягнутий прогрес в імплементації другої фази критеріїв Плану дій з лібералізації візового режиму", - йдеться у повідомленні.

"Значні зусилля української влади призвели до створенні цілісної законодавчої бази та засвідчили прихильність до інституційних реформ. Для втілення рекомендацій цього звіту знадобляться зусилля усіх зацікавлених сторін", - зазначається у документі.

Відзначається, що ключовим пріоритетом залишається реалізація правової та інституційної бази в питаннях надання притулку, боротьби з корупцією, організованою злочинністю, торгівлею людьми та проявами дискримінації.

"Виконання зазначених у доповіді дій дозволить Україні завершити імплементацію критеріїв другого етапу Плану дій з візової лібералізації", - йдеться у повідомленні.

Єврокомісія продовжить моніторинг процесу та оприлюднить наступну доповідь про прогрес України з візової лібералізації з ЄС наприкінці 2015 року.

Нагадаємо, на саміті Україна-ЄС президент Петро Порошенко заявив, що не сподівається на скасування безвізового режиму з ЄС до кінця року, а лише на завершення виконання Плану дій з візової лібералізації.

Водночас міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю "Європейській правді" заявив, що безвізовий режим з ЄС має запрацювати з початку наступного року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: