Кабмін додав Австрію до переліку країн, операції з якими підлягають контролю

Понеділок, 18 травня 2015, 16:47

Австрія, Ніуе, Особливий адміністративний район Китаю Гонконг та Туркменістан увійшли до переліку країн (територій), операції з контрагентами яких підлягають контролю в рамках адміністрування закону про трансферне ціноутворення.

Про йдеться у розпорядженні Кабінету міністрів №449 від 14 травня, повідомляє сайт уряду.

Цим же розпорядженням зі списку виключена Албанія. В результаті загальна кількість країн у переліку становить 76.

До переліку входять країни, які мають відповідати певним критеріям: мати низький податок на прибуток (мінімум на 5 відсоткових пунктів нижче, ніж в Україні), не розкривати інформацію про структуру власності юридичних осіб, не мати з Україною міжнародних договорів про обмін інформацією.

Слід зазначити, що в Австрії ведуть або вели бізнес чимало українських чиновників та бізнесменів, зокрема, брати Клюеви, Олексій Азаров, Сергій Курченко, Дмитро Фірташ.

У грудні минулого року Верховна рада прийняла урядовий законопроект, яким вносяться зміни в Податковий кодекс щодо контролю за трансфертним ціноутворенням.

Цей документ збільшує штрафи за незадекларовані операції з 1% до 5% суми операції і вводить застосування методу порівняльної неконтрольованої ціни для всіх операцій по експорту-імпорту товарів, які котируються на міжнародних біржах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: