Закриття "Візз Ейр Україна" дозволило піти від проблем з обміном гривні - глава Wizz

Четвер, 21 травня 2015, 18:16

Закриття компанії "Візз Ейр Україна" і базування літака у Києві материнської компанії Wizz Air Hungary дало можливість групі Wizz Air уникнути регуляторної політики Національного банку України в плані контролю обміну валют.

Про це сказав генеральний директор групи Wizz Air Джозеф Вараді, повідомляє Інтерфакс.

"Всі наші доходи були в гривні, а витрати – в іноземній валюті, ми не могли вільно обмінювати гривню. Тепер, виконуючи польоти як Wizz Air Hungary, ми не будемо вважатися національним юридичною особою і, на нас не будуть поширюватися ці правила обміну валют", - сказав він.

За словами Вараді, для групи це комерційно доцільно.

"Однак, негативною стороною є те, що ми не можемо виконувати деякі рейси, призначення на які були надані, коли ми були українською авіакомпанією і українським юридичною особою. Наприклад, тепер ми не зможемо літати в Кутаїсі і Москву, але ми зможемо перекрити більшу частину східноєвропейських напрямів, за якими літала Візз Ейр Україна", - додав він.

Відповідаючи на питання про польоти до Львова, Вараді зазначив, що компанія хотіла б виконувати такі польоти, але в даний час було прийнято рішення відкрити базу в Києві та виконувати рейси з Києва в Східну Європу.

Говорячи в цілому про плани подальшого функціонування української "дочки" – "Візз Ейр Україна", Вараді зазначив, що відновлення її роботи залежить від декількох факторів.

"По-перше, чи зможемо ми зберегти сертифікат експлуатанта "Візз Ейр Україна", по-друге, від того, покращиться ситуація настільки, що нам стане комерційно доцільно виконувати польоти як "Візз Ейр Україна". Для нас основний пріоритет – працювати на українському ринку, а в якості "Візз Ейр Україна" або Wizz Air Hungary – це друге питання. Я думаю, що прийняте рішення було правильним", - повідомив гендиректор Wizz Air.

Як повідомлялося, з 20 квітня 2015 року Wizz Air Hungary виконує вісім рейсів в Україну та з України, а її "дочка" - "Візз Ейр Україна", яка виконувала 16 рейсів на двох літаках, - припинила діяльність з 20 квітня.

Угорська компанія одразу повідомляла, що зберігає юридичну особу в Україні і не виключала повернення у разі більш сприятливої економічної ситуації.

4 червня 2015 року відбудеться відкриття бази угорської Wizz в Києві, на якій буде базуватися один літак Airbus A320.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.