На зустрічі у Парижі закликали припинити бої біля Широкиного та звільнити полонених

Четвер, 11 червня 2015, 12:54

Заступники міністрів закордонних справ країн - членів "нормандської четвірки" на зустрічі у Парижі підтвердили ключову роль тристоронньої контактної групи по Україні у справі досягнення істотного прогресу в рамках робочих груп.

Про це йдеться в повідомленні на сайті МЗС Франції.

Зазначається, що Франція, Німеччина, Росія, Україна в якості одного з пріоритетів підкреслили необхідність "завершення виконання плану з деескалації ситуації в районі Широкиного".

Крім того, сторони вимагають надати безперешкодний доступ спостерігачам ОБСЄ для того, щоб вони могли виконувати свій мандат, зокрема шляхом створення ефективного і якнайшвидшого зв'язку між СММ і спостерігачами на місцях і оновлення базової інформації та відповідної перевірки щодо важких озброєнь.

Також наголошується на здійсненні кроків щодо переговорів з обміну полоненими з метою швидкого досягнення конкретних результатів.

Дипломати також взяли до уваги рішення про відставку спецпредставника ОБСЄ Хайді Тальявіні. Вони подякували їй за роботу та висловили сподівання, що голова ОБСЄ швидко запропонує наступника на цю посаду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: