Українці складають 3% шукачів притулку в ЄС. Лідери – косовари

Четвер, 18 червня 2015, 12:26

Протягом перших трьох місяців 2015 року країни ЄС отримали 185 тис. прохань про притулок, при цьому четверта частина з них – заявки від громадян Косово.

Про це свідчать дані Євростату, оприлюднені 18 червня.

Ця цифра несуттєво відрізняється від показників попереднього кварталу, одна аж на 86% перевищує показники аналогічного кварталу минулого року.

Зокрема, найбільше зросла кількість заяв від шукачів притулку з Косово – вони становлять 26% від загальної кількості прохачів, або ж майже 49 тис. осіб. Варто зазначити, що все населення Косово станом на 2012 рік налічувало 1,8 млн осіб.

На другому місці за кількістю заяв є вихідці з Сирії (29 тис, або 16%), на третьому – громадяни Афганістану (майже 13 тис., чи 7%).

Кількість шукачів притулку з України в ЄС в першому кварталі цього року становила 3%. Виходячи з населення в 42 млн це дорівнює близько 5 тис. осіб.

Цікаво, що українці є лідерами серед прохачів про притулок в таких країнах ЄС як Чехія, Естонія, Латвія, Литва, Польща, Португалія.

Загалом по ЄС найбільшою популярністю серед прохачів притулку користуються Німеччина та Угорщина – разом на ці країни припадає більше половини прохань (40% і 18% відповідно).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.