Україна, ЄС та РФ провели "дуже конструктивні" газові переговори – ЗМІ

Середа, 3 червня 2015, 13:37

Україна, Єврокомісія та РФ провели конструктивні переговори зі спірних газових питань.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на речника віце-президента Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Мароша Шефчовича.

За його словами, переговори, що пройшли 2 червня на рівні експертів, були "дуже конструктивними".

Єврокомісія "зводить разом російський та український проекти протоколу, які були підготовлені на рівні експертів. Протокол повинен знайти рішення, яке буде охоплюватиме весь зимовий сезон 2015-2016", сказав речник.

За його словами, консультації будуть продовжені з метою створення умов для проведення у найближчі тижні тристоронньої зустрічі на рівні профільних міністрів. Дата зустрічі ще не відома.

Єврокомісія "залишається відданою проведенню тристоронніх переговорів і переконана, що домовленості щодо зимового пакета-2014 дозволяють усім сторонам знайти прийнятні рамки для торгівлі та купівлі газу", наголосив речник Шефчовича.

Як повідомлялося, тристоронні газові переговори за участю України, Росії та Єврокомісії, які мали відбутися в Берліні у квітні, відкладено на невизначений термін.

Раніше ЗМІ повідомили, що делегація Російської Федерації відмовилася від участі у тристоронніх переговорах з Україною та Європейською комісією.

На тристоронніх переговорах мали обговорювати підписання угоди, схожої на "зимовий газовий пакет", підписаний в жовтні 2014 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.