Німецький парламент схвалив реформу внутрішньої розвідки

П'ятниця, 3 липня 2015, 15:41

Німецький бундестаг прийняв закон про реформування агентства внутрішньої безпеки.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Новий закон посилює повноваження Федерального відомства із захисту конституції Німеччини – агентства внутрішньої безпеки - надавши йому більш активну роль у координації спецслужб в різних державах і повноважень для втручання на державному рівні, якщо це необхідно.

Реформа також вперше регламентує використання платних інформаторів, відомих як "V-Leute", якы використовуються спецслужбами для забезпечення внутрішньої інформації про групи і кола, які вважаються потенційною загрозою для внутрішньої безпеки.

Інформаторів з серйозними судимостями тепер буде дозволено використовувати тільки у разі крайньої необхідності і серйозної загрози.

Реформа пов'язана з провалом спецслужб у справі угруповання "Націонал-соціалістичне підпілля" (NSU). В період з 2000 до 2007 року члени банди вчинили серію вбивств, жертвами яких стали громадяни турецького і грецького походження, а також співробітниця поліції.

Слідчі органи стали об'єктом різкої критики через те, що протягом декількох років не могли вийти на слід злочинців, хоча мали в підпіллі численних інформаторів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: