У Список Всесвітньої спадщини додано 5 об'єктів. 3 – з Європи

Неділя, 5 липня 2015, 15:55

Комітет Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО прийняв рішення включити в Список Всесвітньої спадщини 5 культурних об'єктів.

Як повідомляється на сайті ЮНЕСКО, серед них три європейських об'єкти:

Історичний промисловий комплекс міст Рьюкан і Нутодден (Норвегія)

Був заснований компанією "Норск Гідро" для виробництва хімічних добрив з використанням атмосферного азоту. Історичний комплекс міст Рьюкан і Нутодден, для якого характерне гармонійне поєднання природного ландшафту і промислових об'єктів, є прикладом нового типу організацій великомасштабного промислового виробництва на початку XX століття.

Квартали Шпайхерштадт і Конторхаус (Німеччина)

 

Шпайхерштадт і Конторхаус представляють два центральних кварталу німецького портового міста Гамбурга. Шпайхерштадт – один з найбільших у світі портових складських комплексів історичного значення, він займає загальну площу 300 тис. м2 і включає 15 складських приміщень значних розмірів і шість сусідніх будівель, розташованих вздовж невеликих каналів. Будівництво комплексу, який спочатку був зведений на групи дрібних островів річки Ельба, велося з 1885 по 1927 рік. Сусідній квартал Конторхаус, розташований поруч з виконаним у модерністському стилі "Будинком Чилі", займає ділянку площею понад 5 га і включає шість величезних офісних комплексів, побудованих між 1920 і 1940 роками.

Міст Форт-Брідж (Велика Британія)

Залізничний міст Форт-Бридж, що перетинає естуарій річки Форт у Шотландії, є найдовшим у світі консольним мостом з декількома проходами. По мосту, відкритого в 1890 році, до цих пір ходять пасажирські і товарні потяги.

Також в Список Всесвітньої спадщини були включені некрополь Бейт Шеарім - символ єврейського відродження II ст. н. е. (Ізраїль), а також місії Сан-Антоніо (США) – релігійні фортпосты місіонерів-францисканців XVIII століття.

Включення нових об'єктів продовжиться 5 липня в другій половині дня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: