У Представництві ЄС в Україні не сумніваються в якості тестів для прокурорів

П'ятниця, 14 серпня 2015, 19:26

У Представництві ЄС в Україні сумніваються в обґрунтованості закидів щодо якості тестів, за якими планується відбирати нових місцевих прокурорів на вакантні посади.

Про це заявив керівник відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні Юргіс Вілчінскас у коментарі Deutsche Welle.

"Якщо Генеральна прокуратура України має сумніви щодо якості тестів, вона має це обговорити. Але я вірю, що вони підготовлені за найкращими світовими стандартами. Ми не фінансуємо те, що погано підготовлено", - сказав Вілчінскас.

Згідно з планом реформ, до нового року на відкритому громадському конкурсі мають бути відібрані 700 нових керівників новостворених місцевих прокуратур. Європейський Союз виділяє на проведення чотирирівневого тестування кандидатів на ці посади близько 700 тисяч євро.

"Ми не фінансуємо розробку відбіркових тестів для кандидатів, однак виділяємо гроші на фінансування п'яти регіональних центрів з конкурсного відбору, сам процес проведення тестування та обробки результатів. Ми дуже зацікавлені в реформуванні прокуратури в Україні", - зауважив Вілчінскас.

Критика щодо нових тестів пролунала, зокрема, з боку виконувача обов’язків генпрокурора України Юрія Севрука. У свою чергу, заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе, який опікується реформуванням прокуратури, такі закиди відкидає.

Він не виключив, що саме неможливість впливати на результати розробленої системи тестування і є головним мотивом зацікавлених груп будь-яким способом призупинити процес набору нових кандидатів.

За його словами, робиться спроба замінити тестування видимістю відкритого конкурсу, аби просунувши потрібних людей на "ласі" посади. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: