США хочуть вдосконалити технології виявлення російських субмарин - ЗМІ

Середа, 19 серпня 2015, 17:10

Військово-морський флот США зайнявся підвищенням здатності виявляти російські підводні човни у відповідь на зростання активності субмарин РФ.

Про це повідомляє агенція Bloomberg.

Зокрема, ВМФ США хоче розмістити в Атлантичному океані складний пристрій для спостереження, побудований компанією Lockheed Martin. Пристрій, який чіпляється до буксира, вже використовується в Тихому океані.

До середини 2016 року ВМФ хоче розмістити "мережеві підводні сенсорні системи" в Атлантиці для того, щоб виявляти "реальні загрози".

Для запуску цих проектів ВМФ вимагає 56,5 мільйона доларів. Виділення цих коштів пояснюється "терміновою оперативною необхідністю".

Як зазначає Bloomberg, запит був направлений через три місяці після повідомлення про збільшення Росією підводних патрулів і за місяць до того, як Росія представила нову "велику" морську доктрину.

Це закриє прогалину і зміцнить наглядові здібності американського флоту доти, доки не буде готове "постійне рішення щодо наближення російського "повороту в Атлантику". 

Як відомо, наприкінці липня президент РФ затвердив нову Морську доктрину, в якій особливу роль відведено стосункам з США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: