Французького депутата, що їздив до Криму, хочуть позбавити посади в ПАРЄ

Четвер, 27 серпня 2015, 15:12

Бюро парламентської асамблеї Ради Європи розгляне дії керівника комітету з питань міграції, французького депутата Тьєррі Маріані, та, імовірно, висловиться за його відставку.

Порядок денний Бюро, яке відбудеться 31 серпня в Парижі, опублікований на сайті ПАРЄ, підтверджує, що на розгляд  винесене питання про реакцію цього органу на поїздку низки французьких парламентарів до Криму.

В розпорядженні "Європейської правди" опинилася також копія листування голови української делегації Володимира Ар’єва, інших депутатів ПАРЄ від України, Тьєррі Маріані, та президента ПАРЄ Анн Брассер.

Ар’єв, зокрема, нагадує,  що Маріані та його колеги поїхали до окупованого Криму без погодження з Україною, незаконно перетнувши український кордон. Тим самим французькі депутати порушили низку рішень ПАРЄ, ухвалених в 2014-2015 роках.

В спільному листі депутатів на адресу Маріані йдеться, що його дії свідчать про "грубе порушення ним міжнародних норм, кодекса поведінки депутатів ПАРЄ, а також неповагу до рішень ПАРЄ  та головних принципів Асамблеї".

На підставі цього українська сторона просить, щоби на наступному засіданні комітету було ухвалене рішення про відставку його керівника.

Варто зауважити, що Тьєррі Маріані відповів принаймні на один з листів протесту на його адресу (копія є в даному листуванні). Він заявив, що вважає своїм невід’ємним правом поїздку до Криму, оскільки  "керується принципом свободи пересування".

Як повідомлялося, французькі депутати, що прибули з візитом до анексованого Криму, закликали скасувати санкції проти РФ.

Згодом МЗС зробив подання до Служби безпеки України про заборону на в’їзд до України для всіх десяти депутатів Національних зборів та сенату Франції, які відвідали Крим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: