Google не згоден із антимонопольними звинуваченнями ЄС

П'ятниця, 28 серпня 2015, 11:41

Твердження Європейської комісії про те, що американська інтернет-компанія Google зловживає своїм домінуючим становищем на ринку є "неправильними по суті, так юридично та економічно".

Про це йдеться у заяві головного юрисконсульта Google Кента Уокера, опублікованій у блозі компанії.

У заяві йдеться, що дії компанії і зміни інтерфейсу користувачів покликані поліпшити якість сервісу. Уокер назвав претензії Єврокомісією бездоказовимb і необґрунтованимb.

"Єврокомісія говорить, що медійні та платні оголошення Google (і, раніше, спеціалізовані групи органічних результатів пошуку) "забирають" трафік від товарних сервісів.

Але заява не доводить це твердження, не враховує значні переваги для споживачів і рекламодавців, і не містить чіткого правового обґрунтування претензій і пропонованих заходів", - зазначає Уокер.

Він стверджує, що торгові сервіси побачили величезне збільшення трафіку з Google, різноманітність нових гравців, нові інвестиції і розширення вибору для споживачів.

Протягом останнього десятиліття на європейських ринках Google надав агрегаторам більше 20 млрд безкоштовних кліків.

Як зазначає Euobserver, американський технологічний гігант оголосив, що направив до Брюсселю докази і дані, щоб показати, чому  звинувачення ЄС "необґрунтовані". Проте звіт, який за даними деяких ЗМІ налічує близько 100 сторінок, не оприлюднювався.

Нагадаємо, у квітні Єврокомісія висунула офіційні звинувачення проти американської корпорації Google у порушенні антимонопольних законів ЄС.

Як зазначається, компанія зловжила своїм домінуючим становищем на ринках для загального інтернет-пошуку послуг, системно надаючи перевагу та просуваючи власні товари.

Інтернет-компанія мала відповісти на звинувачення до 17 серпня, але цей термін подовжили до 31 серпня.

Якщо Єврокомісія вирішить, що компанія Google порушила антимонопольні правила, компанію можуть оштрафувати на суму до 10% річного обороту, який у 2014 році склав $66 мільярдів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: