Потяг з золотом нацистів існує, та може бути замінований – Мінкульт Польщі

П'ятниця, 28 серпня 2015, 18:06

Легендарний нацистський потяг, в якому ймовірно перевозили золото і коштовності, існує, але швидше за все замінований.

Про це на спеціальній прес-конференції заявив генеральний реставратор Польщі, заступник міністра культури Пьотр Жуховський, повідомляє Onet.pl.

Так, він визнав, що бачив георадарові знімки, які підтверджують повідомлення про існування потягу, однак застеріг ймовірних шукачів скарбів від зайвого ризику.

"Існує величезна ймовірність, що потяг замінований". – зазначив Жуховський.

"Це безпрецедентна знахідка. Досі ми знаходили лише танки, а зараз це має бути потяг довжиною більше 100 метрів. Ми не знаємо, як він захищений і що всередині. Це мусять дізнатися відповідні служби", - цитує генерального реставратора Gazeta Wyborcza.

При цьому Жуховський застеріг від спекуляцій на предмет того, що може знаходитися в потязі і нагадав, що його вміст є власністю держави.

За його словами, у міністерства наразі є докладні параметри розташування потяга, однак поки важко прогнозувати, коли розпочнуться роботи з його підйому на поверхню.

Як повідомлялося, минулого тижня двоє мешканців Вальбжихського повіту у Польщі повідомили, що знайшли місце, де захований таємничий потяг з золотом часів Другої світової війни.

Згідно з різними даними, нацистський потяг, який таємниче зник наприкінці 1944 року, мав перевозити документи, золото, твори мистецтва і навіть славнозвісну Бурштинову кімнату.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: