Меркель і Олланд проведуть телефонні переговори з Путіним

П'ятниця, 28 серпня 2015, 20:06

Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд проведуть на вихідних телефонні переговори з російським президентом Володимиром Путіним.

Про це повідомляє Bloomberg.

Як зазначає видання, це буде перша тристороння розмова лідерів починаючи з 22 червня і вона має стати сильним сигналом Путіну до того що європейські лідери збільшують зусилля у вирішенні конфлікту в Україні після кризи в Греції.

За словами представника німецького уряду, Путін показав, що може бути конструктивним у переговорах, які привели до угоди з Іраном і при цьому не грав на фінансових проблемах Греції. Водночас конфлікт в Україні лишається далеким від вирішення..

"Ми маємо так багато міжнародних проблем, для вирішення яких бажане залучення Росії. На прикладі Ірану ми побачили, що це можливо. Ми сподіваємось, що Росія відіграє важливу роль і щодо Сирії", - сказала напередодні Ангела Меркель у Відні.

За її словами, зараз поки занадто рано для Європейського союзу скасовувати санкції проти Росії, хоч і конструктивна співпраця була б і бажаною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: