Єврокомісія надасть Лівії 6 млн євро гуманітарної допомоги

Понеділок, 3 серпня 2015, 13:58

Європейська комісія надасть 6 млн євро у якості гуманітарного фінансування для задоволення найбільш нагальних потреб людей, які серйозно постраждали в результаті конфлікту в Лівії.

Про це повідомляє сайт Єврокомісії.

Новий фонд в першу чергу забезпечить постачання таких товарів, як кухонні набори, ковдри і матраци, а також товари для здоров'я і захисту для найбільш уразливих людей.

Кошти також допоможуть гуманітарним організаціям краще оцінювати ситуацію, так що вони можуть поліпшити реагування на потреби на місцях.

"ЄС не залишить людей в Лівії, які постраждали в результаті конфлікту. Гуманітарна допомога ЄС має вирішальне значення і спрямована на задоволення нагальних потреб. Ми закликаємо всі сторони конфлікту припинити атаки проти мирних жителів і цивільної інфраструктури, таких як лікарні і школи, і забезпечити негайний, безпечний та безперешкодний гуманітарний доступ до всіх нужденних", - сказав комісар з питань гуманітарної допомоги та кризового реагування Христос Стиліанідес.

Після загострення кризи у Лівії минулого року, Єврокомісія загалом надала 8.76 млн євро на підтримку ООН, міжнародних та неурядових організацій для гуманітарних потреб Лівії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: