Документ: СБУ не визнало Бурджанадзе "нон грата", попри прохання МЗС

Понеділок, 3 серпня 2015, 18:45

Служба безпеки отримала подання МЗС про заборону в’їзду в Україну для грузинської опозиціонерки Ніно Бурджанадзе, однак відповідне рішення наразі не ухвалене.

Про це в коментарі "Європейській правді" заявила речниця СБУ Олена Гітлянська.

"Станом на 3 серпня 2015 Служба безпеки України не приймала рішення про заборону в’їзду на територію України лідера "демократичного руху" Грузії  Ніно Бурджанадзе", - заявила вона.

Юридично СБУ зберігає право оголосити про заборону в’їзду згодом – час розгляду таких питань не обмежений.

Водночас, джерела Європравди свідчать, що МЗС спрямував відповідне подання до Служби безпеки ще два тижні тому. 

Не виключено, що в СБУ з якихсь мотивів, що не розголошуються публічно, вирішили не йти на конфлікт з грузинською опозиціонеркою.

Як повідомлялося, лідера грузинської партиї "Демократичний рух" Ніно Бурджанадзе під час свого візиту до Москви  10-11 липня визнала и виправдала анексію Криму Росією.

"Зараз (Крим) російський. Так, мені здається, що буде таким... Це не проросійська позиція, це просто констатація факту", - заявила вона. "Я можу констатувати, що не бачу жодних шансів, щоб Крим коли-небудь став частиною України", — додала Бурджанадзе. Вона також заявила, що вважає об’єктивними результати так званого "референдуму" про незалежність Криму.

Джерело "Європейської правди" 3 серпня висловило впевненість, що СБУ вже оголосило грузинського політика персоною нон грата, оскільки подання МЗС про даний факт вже давно було спрямоване до СБУ.

Водночас, грузинські ЗМІ оприлюднили документальне підтвердження того фату, що в МЗС просили СБУ заборонити в’їзд Бурджанадзе до України.

 фото Radio Pirveli

Radio Pirveli опублікувало копію листування, де офіційний представник МЗС підтверджує цей факт на запит низки громадських організацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.