Ніно Бурджанадзе оголосили нев’їзною в Україну – джерела

оновлено
Понеділок, 3 серпня 2015, 16:54

Джерела Європейської правди свідчать, що МЗС передало до СБУ подання про оголошення грузинської опозиціонерки, лідера "демократичного руху" Ніно Бурджанадзе персоною нон грата через публічні висловлювання на підтримку анексії Криму.

СБУ ще в другій половині липня погодила таке рішення та винесла заборону на відвідування України, свідчить джерело.

Між тим, згодом в СБУ офіційно заявили, що наразі не ухвалювали такої заборони щодо Бурджанадзе. Не виключено, в Службі безпеки відмовилися від даної ідеї з політичних мотивів.

Про оголошення Бурджанадзе нев’їздною до України повідомляють також грузинські ЗМІ. Зокрема, видання APSNY.ge стверджує, що ініціаторами винесення заборони стали декілька громадських організації, що звернулися до українського МЗС, вказавши на неприпустимі заяви грузинської опозиціонерки під час її візиту до Москви 10-11 липня.

"Зараз (Крим) російський. Так, мені здається, що буде таким... Це не проросійська позиція, це просто констатація факту", - заявила вона. "Я можу констатувати, що не бачу жодних шансів, щоб Крим коли-небудь став частиною України", — додала Бурджанадзе.

Вона також заявила, що вважає об’єктивними результати так званого "референдуму" про незалежність Криму, висловивши впевненість, що в ньому взяло участь 90-95% жителів півострова.

Як відомо, міжнародна спільнота не визнає анексію Криму з боку РФ, називаючи її незаконною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.