Лінкявічюс: РФ готувалась до анексії Криму завчасно, доведено документом

Четвер, 6 серпня 2015, 18:19

Паспорт громадянина, якому Литва відмовила у видачі візи, доводить, що Росія готувалася до анексії Криму послідовно і завчасно.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, повідомляє видання Delfi.

За його словами, причина відмови видати візу була технічною, але вона розкриває і політичний контекст.

"Причина технічна, але вона розкриває і політичний контекст. Паспорт виданий за кілька місяців до анексії Криму і цей факт, разом з іншими, говорить про те, що Росія до анексії Криму готувалася послідовно, завчасно, і ця анексія не має нічого спільного з уявними порушеннями прав російськомовних, а фіктивний референдум, результати якого світова спільнота не визнає, був димовою завісою для заздалегідь спланованого захоплення сусідньої території.

Подібні факти в черговий раз з усією виразністю підтверджують те, що побічно було визнано і самою Росією", - наголосив міністр.

 

За його словами, є підстави думати, що чиновники, які видали паспорт, знали про те, що Крим буде анексовано.

"Передумови так думати є. Зараз важко гадати, чи знали вони. Але факт, що документ, у якому вказується, ніби Крим - це Росія, виданий за три місяці до проведення так званого референдуму - робіть висновки самі, що це може означати.

Це означає, що готувалися ретельно, послідовно і всебічно", - сказав Лінкявічюс.

Нагадаємо, МЗС Литви оприлюднило паспорт російського громадянина, виданий у грудні 2013 року, в якому Крим позначений як частина РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: