Страсбург готує звіт щодо одеської трагедії, представлять наприкінці жовтня

П'ятниця, 7 серпня 2015, 15:48

Міжнародна дорадча група (МДГ) Ради Європи, що має право на спостереження за розслідуванням подій на Майдані та масової загибелі людей 2 травня в Одесі, 7 серпня оприлюднила проміжний звіт про здійснену роботу щодо одеських подій.

Про це "Європейській правді" повідомили в прес-службі РЄ.

В представленому в п’ятницю технічному документі не міститься висновків і не деталізується знайдена РЄ інформація, а лише перелічені зустрічі та консультації, які провела МДГ.

"Схвалення кінцевого звіту очікується до кінця жовтня, коли він буде спрямований генсеку РЄ та українській владі; дата передачі буде публічною", - заявили в МДГ. Очікується, що документ також буде представлений громадськості.

Як відомо, попередній повноцінний звіт МДГ був опублікований на початку року і стосувався розслідування злочинів, пов’язаних з подіями Майдану, включно з розстрілом "небесної сотні". Цей документ був вельми резонансним і розкрив приховування фактів та гальмування розслідування керівництвом МВС та ГПУ.

В рамках дослідження одеських подій представники МДГ в червні-липні здійснили візити до Києва та Одеси, де зустрічалися з представниками МВС, ГПУ, СБУ та громадських організацій. Ближчим часом до Києва будуть надіслані нові запити про надання інформації.

За домовленістю з українською владою МДГ має доступ до матеріалів розслідування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.